Om programmet

Bakgrund

Mental Ridning växte fram efter att dess grundare, Susanna Davidsson, märkte vilken enorm inverkan mental träning hade på hennes relationer och prestationer med sina egna hästar. Susanna personliga drömmål, att kunna rida ut i skogen barbacka och utan något som helst utrustning, gick från att kännas fullständigt avlägset och omöjligt, till en faktisk verklighet på knappt två års tid.

Det intressanta var att Susanna egentligen inte lärde sig speciellt mycket mer om hästhantering eller ridning under denna tidsperiod, vad hon dock gjorde var att satsa fullt ut på sin egen personliga utveckling. Genom att lära sig hur exempelvis hon kunde ta kontroll över sina tankar och känslor, hur hon kunde tro på sin egen förmåga och hur hon kunde hålla sig lugn i svåra situationer började hon kunna använda och lita på den kapacitet och potential hon hela tiden haft, men som tidigare legat gömd under tvivel, osäkerheter och stress.

Susanna, som är beteendevetare i botten och som arbetat med att hjälpa och utveckla människor i hela sitt liv, vidareutbildade sig till därefter även till handledare i det självutvecklingsmaterial som förändrat och förbättrat hennes liv. Efter att ha coachat människor i olika livssituationer inom detta började hon rikta in sig på den målgrupp som tillät henne att kombinera sina två passioner hästar och självutveckling - ryttare.

Nedan följer några exempel på innehållet i vår självutvecklingskurs Tänk dig fri. Den kan du antingen köpa som ett självstudiematerial eller coachas igenom av Susanna. 

Varmt välkomna att kontakta oss för mer information!

Tänk tankar som lyfter

Ta kontroll över ditt sinne och därmed dina tankar och känslor för att kunna skaka av dig negativa händelser och fylla sinnet med peppande tankar.

Lös tidspusslet

Varför finns det aldrig tid nog för att hinna med hästarna och ha ett rikt liv vid sidan om? Få konkreta tips på hur du får gjort det som är viktigt för dig.

 

Prestationskrav

Lär dig hur du är nöjd med dig själv oavsett hur du har presterat. På köpet kommer minskad nervositet, ökad avslappning och mer fokus.

Drömmar som inspirerar

Hitta det där kittlande målet som får dig att studsa ur sängen på morgonen. Sätt ditt drömmål och börja utnyttja all den potential du har inom dig.

Lyft din självbild

Genom medvetna strategier omformar vi din självbild till en version där du tror på dig själv, ditt värde och din förmåga, oavsett tävlingsresultat, konkurrenter eller tidigare misslyckanden.

Rätt attityd

Din attityd är kraftfull – den styr hur du själv mår och även hur din omgivning och dina hästar mår. Lär dig att styra attityden för att må och prestera i harmoni med dig själv och din häst.

Övervinn din rädsla

Rädsla, oroa och olustkänslor får oss att vilja backa undan från utmaningar och hindrar oss från att växa. Vi ger dig redskap för bemästra rädslan och våga spränga rädslans barriärer. 

 

 

© Mental Ridning - Coaching för ryttare - Utvecklad av Fyra Punkter.